De Lorentz Formule

lorentz-sanne-peper-691x463Regie: Rieks Swarte
Auteur: Rik van den Bos
Producent: Toneelschuur Producties
Jaar: 2017

De Theaterkrant:
“Ontwerper en theatermaker Rieks Swarte ontwikkelde op verzoek van het oudste museum van Nederland een theatrale tour, genaamd De Lorentz Formule, die het werk van Hendrik Lorentz op lichtvoetig schoolse wijze tot leven brengt. Rik van den Bos schreef een levendige, zeer amusante tekst vol wetenswaardigheden die drie keer per dag door twee acteurs, uit een poule van acht, een jaar lang wordt gespeeld. Het is een groot genot om deze geschiedenisles te ondergaan in een van de mooiste musea van Nederland. De combinatie van de locatie en het verhaal stimuleren je verbeeldingskracht enorm.

(…) Het is een grote verdienste van Swarte en Van den Bos dat de ingewikkelde theorieën met spanning en humor aaneengesmeed zijn tot een speels, onderhoudend, maar ook spannend en daardoor geniaal theatraal college. De naïviteit en verwondering, een vaste waarde binnen de theatertaal van Swarte, werken zeer aanstekelijk. De Lorentz Formule boeit van de eerste tot de laatste minuut, ook door het enthousiaste spel van de acteurs.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s