Haar naam was Sarah

2l9mbkoRegie: Ursul de Geer
Rol: Sarah
Toneelbewerking: Léon van der Sanden
Producent: Bos Theaterproducties
Jaar: 2013

Regisseur Ursul de Geer en bewerker Léon van der Sanden brengen vanaf september het toneelstuk Haar naam was Sarah naar het theater, met in de hoofdrollen Lotje van Lunteren (Bernhard, Vastgoedfraude), Sophie van Winden (Tirza, Overspel), Tom Jansen(Penoza, Ramses), Chris Tates (Liefde Levenslang, De Eetclub) en Anne Prakke (De Avonden, Van Gogh; een huis voor Vincent). Dit gouden duo maakte eerder al het geprezen stuk De Aanslag van Harry Mulisch (finalist Toneel Publieksprijs 2011) en Napoleon op St. Helena (met Huub Stapel).

Haar naam was Sarah gaat over een zoektocht naar het verleden, waarbij herkenbare thema’s als liefde en loslaten aan bod komen. De Amerikaanse journaliste Julia doet onderzoek naar de razzia van 16 juli 1942 in Parijs, een zwarte bladzijde uit de Franse geschiedenis. In haar zoektocht stuit Julia op het verhaal van Sarah, een 10-jarig meisje dat aan de razzia is ontsnapt. Hierdoor ontdekt zij per toeval een verschrikkelijk geheim dat haar schoonfamilie voor haar verborgen wilde houden. Ondanks herhaaldelijke verzoeken van de familie om te stoppen met het graven in het verleden wil Julia koste wat kost de onderste steen boven krijgen. Door haar vastberadenheid dreigt Julia de grip op haar eigen leven te verliezen, met grote gevolgen voor haar huwelijk.

Gebaseerd op de roman Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay, gepubliceerd in Frankrijk door Editions Héloïse d’Ormesson en in Nederland door Artemis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s